Mindfulness na radnom mjestu

Općenito o programu

Prvi dio radionice se zasniva na upoznavanju mindfulnessa kao antistresne tehnike te na kombinaciji teoretskog i praktičnog pristupa stresu i upravljanju stresom. Druga dio je potpuno interaktivna radionica koja temi pristupa na opušteniji i zabavniji način kako bi se sudionici imati priliku opustiti i povezati te na licu mjesta iskusiti različite antistresne vježbe i osvijestiti različite aspekte mindfulnessa.

Tijekom programa svaki sudionik će imati priliku:

  • osvijestiti i razumjeti mehanizme vlastitog stresa
  • upoznati mindfulness kao antistresnu tehniku
  • usvojiti osnovne mindfulness vježbe
  • upoznati proces samoregulacije misli i emocija
  • iskusiti osnovne vježbe svjesne komunikacije
  • isprobati različite tehnike opuštanja
  • zabaviti se, smijati, povezivati i igrati 🙂
  • složiti kratak osobni antistresni plan 

Voditeljica programa je doc.dr.sc. Lana Horvat Dmitrović, trener Just Relax programa i učiteljica mindfulnes meditacije. Svoje je  dugogodišnje iskustvo u prenošenju znanja na fakultetu, ljubav prema mindfulnessu i strast prema igri pretočila u ovaj edukativan, opuštajući i zabavan program koji vam pruža dublji uvid u teoretske i praktične aspekte različitih antistresnih vještina baziranih na mindfulnessu.

Više o voditeljici


Detalji programa 
  • poludnevni program koji se može lako prilagoditi potrebama vaših zaposlenika i menadžera
  • održava se uživo u prostorijama vaše firme
  • cijena: 700 EUR
  • sastoji se od dva dijela s pauzom između:

1. Mindfulness kao antistres (80 min)

Radionica se sastoji od predavanja o mehanizmu stresa i o funkcioniranju mindfulnessa kao antistresne tehnike s praktičnim vježbama koje su jednostavne za svakodnevnu upotrebu na radnom mjestu. Educiranjem kroz teoriju i praksu sudionici imaju mogućnost na licu mjesta dublje razumjeti stres, iskusiti mindfulness te isprobati različite antistresne vježbe kako bi mogli lakše izabrali one koje im najbolje odgovaraju. 

2. Just Relax radionica  (85 min)

Just Relax radionica je potpuno interaktivna i praktična te sadrži veliki broj različitih aktivnosti kao što su igre u paru ili grupi, pokret i ples, vježbe povezivanja i empatije, vježbe svjesne komunikacije i slično. Radionica utječe na bolju povezanost, razumijevanje i povjerenje među sudionicima te dovodi do otvorenije i pozitivnije atmosfere. Može se koristiti i kao dio team building treninga.


Prijava na program
 • Za dodatne infromacije ili dogovor za inicijalni sastanak, javite mi se putem maila na: info@teach2heal.com.hr

Dojmovi polaznika

 Bilo mi je jako drago imati vremena za opuštanje usred poslovnog dana jer mi je to omogućilo svjež pogled na zadatke. Primijetila sam koje tehnike opuštanja mi pašu i imala sam vremena za introspekciju koje mi je pomoglo odrediti druge načine samoregulacije koji su primjereni za mene.

Radionice su mi bile ne samo pravi odmor usred radnog dana, nego i jako koristan. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi imala sam priliku čuti puno zanimljivih stvari o tome kako i zašto stres nastaje, kada nam pomaže, a kada je štetan. Dobila sam dosta dobrih ideja i počela razmišljati kako prakticirati mindfulness antistresnu tehniku u svakodnevnom životu, u obitelji, na poslu ili na nastavi.

Mnogi od nas žive 100 na sat i potreban im je netko tko ih može uputiti da se zaustave na vrijeme, da upoznaju sebe, umire se, pogledaju  i osluhnu “tišinu” oko sebe.

Program Laninih Just Relax radionica podario mi je nekoliko vrlo korisnih mentalnih alata za prebrođavanje teških trenutaka, pomogao mi je da vidim koliko svoga života u odnosu s drugima prepuštam “automatskom pilotu” koji je vrlo često agresivni obrambeni mehanizam, umjesto da slušam i jednostavno budem. Ukazao mi je koliko toga propuštam.

Povratak na Mindfulness programi za firme